Jade Raymond a spus că noul titlu exclusiv pentru platforma PlayStation va include elemente sociale și conținut generat de utilizatori, fiind creat de mulți designeri care au lucrat și pentru jocul Assassin’s Creed. 

Trei lucruri care o motivează pe Jade Raymond să creeze jocuri legendare

Mai devreme, în cursul acestui an, Raymond a anunțat că a lansat Heaven Entertainment Studios, o companie independendă din Montreal, care în prezent lucrează la un nou titlu pentru consola PlayStation. Într-un interviu realizat de publicația Gameindustry.biz, Raymond a spus că sunt trei lucruri care o motivează pentru acest proiect. În primul rând, Raymond are ca obiectiv realizarea unor jocuri cu rol de platforme sociale, mai ales datorită faptului că pandemia a demonstrat că jocurile video pot fi privite ca un fel de adeziv care ține unite mari comunități de fani. 

Există foarte multe jocuri care incorporează elemente sociale în designul lor, dar puține sunt cele care chiar s-au ridicat la rangul de platformă.

Un al doilea lucru la care se gândește Raymond este să permită utilizatorilor să-și creeze propriul conținut, așa cum își doresc ei. Este o eră în care cu toții preferăm să citim mai degrabă blogurile unor prieteni când vrem să descoperim ceva nou, decât să căutăm sfaturile și indicațiile unor experți. Pentru tinerii din ziua de azi în general și pentru iubitorii de jocuri video în particular, libera exprimare a propriilor preferințe este un lucru extrem de important.

PlayStation a avut parte și de alte titluri exclusiviste care permiteau jucătorilor lor să-și exprime personalitatea, până într-un anumit punct. De exemplu, jocuri precum LittleBigPlanet le-au permis jucătorilor lor să se distreze cu nivele create de utilizatorii acestora și să guste din plăcerile pe care acestea le ofereau cu toții, împreună. Iar Dreams, a dus conceptul de user-gerated content la un cu totul alt nivel, permițând jucătorilor săi să creeze o mulțime de elemente personalizate prin intermediul platformei sale speciale.

Raymond nu a dat prea multe detalii despre cum va permite Heaven jucătorilor săi să-și exprime personalitatea, dar a adăugat însă că se gândește la crearea unui joc care să marcheze o generație și să devină un lucru cu adevărat important pentru cei care îl joacă.

Când ea și echipa sa au creat jocul Assassin’s Creed, Raymond a spus că s-a gândit la un titlu care să poată fi deținut de diferite echipe creatoare pe viitor. Iar acum nu se gândește la un joc ce poate fi modificat doar de profesioniști, ci și de fanii care sunt interesați să-și lase amprenta asupra lui.

Crearea unei astfel de capodopere nu este deloc un lucru simplu, mai ales că ridică și probleme legate de drepturile de autor, dar, din fericire, Raymond are experiență și cu siguranță își va îndeplini visele.

Corey May, cel care a scris scenariul pentru primul joc Assassin’s Creed, și-a însușit rolul de director pentru acest nou joc lansat de compania Heaven exclusiv pentru PlayStation și tot pentru crearea acestui titlu se pare ca mai sunt implicate și alte persoane care au făcut posibil unul din cele mai frumoase jocuri realizate vreodată.

La vremea când Raymond și echipa sa au început să lucreze împreună, Raymond avea doar 29 de ani, în 2004, iar acum, atâția ani mai târziu, carismatica proprietară a companiei Heaven a spus că are nu numai copii, ci și o mulțime de fire albe. Dar chiar și după tot acest timp, ea și colegii săi încă adoră să lucreze împreună, iar această nouă oportunitate de a lansa un joc exclusiv pentru consola PlayStation le trezește dragi amintiri din trecut.

Cu alte cuvinte, tocmai acest sentiment de apartenență, ce nu poate fi comparat cu nimic altceva, este cel de-al treilea lucru care o motivează pe Raymond să-și ducă mai departe planurile și să creeze cu aceeași dragoste și dedicație de care a dat dovadă și în trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here