Joe Shely care a lucrat pentru Diablo 3 și World of Warcraft a devenit de curând directorul jocului Diablo 4. Conform unui articol publicat pe data de 7 octombrie pe website-ul de știri news.blizzard.com, Joe a spus că se simte onorat să dezvolte mai departe viziunea jocului în calitate de noul său director.

Luis Barriga, predecesorul lui Joe Shely, a fost concediat din cadrul companiei Activision Blizzard în luna august a acestui an pe baza unor acuzații de abuz și hărțuire, cu toate că a fost alături de Blizzard încă din anul 2006. Dar Luis nu a plecat singur. Odată cu el au fost dați afară și designerii Jesse McCree și Jonathan LeCraft. Iar legat de aceste evenimente, Joe a spus că el și echipa sa se gândesc intens la cele întâmplate. El a mai adăugat că munca tuturor trebuie să continuie ca și până acum, la fel ca și dezvoltarea celebrei serii Diablo.

La momentul de față, data de lansare a jocului Diablo 4 nu a fost încă fixată, dar, așa cum a spus și Luis Barriga odată, un joc de asemenea amploare cere timp și nu poate fi lansat peste noapte. 

Fanii Diablo se pot bucura acum de recent lansatul remake Diablo 2, numit Diablo 2: Resurrected. Chiar și jocul de acum două decenii era spectaculos, dar grafica de acum nu se compară cu ce ne ofereau anii 2000. 

Câteva cuvinte despre mult așteptatul Diablo 4

Diablo 4 este un joc RPG realizat de Blizzard și face parte din seria cu același nume. Lansarea sa a fost anunțată în cadrul evenimentului BlizzCon 2019, pe data de 1 noiembrie 2019, iar în ceea ce privește terminalele de pe care vo putea juca, se pare că vom avea ca opțiuni: PC-ul, PlayStation 4 și Xbox One. 

Se credea inițial că jocul va ajunge pe piață anul acesta, dar creatorii săi au nimicit toate zvonurile spunând că nu va apărea atât de curând. 

În Diablo 4, jucătorii vor avea parte din nou de mult apreciata prădare a cadavrelor inamicilor – o motivație în sine de a continua aventura în speranța găsirii unor iteme rare sau chiar unice și de închisorile generate procedural – deliciul genului, dar și de funcții noi, precum open world și interacțiuni player versus player.

Deocamdată, au fost confirmate 4 clase și anume: Barbarian, Sorceress, Druid și Rogue, care au apărut și în seriile precedente. 

În acest joc, jucătorii trebuie să-și ghideze caracterele printr-o lume numită Sanctuary, unde antagonistul, Lilith, se întoarce treptat, treptat la putere.

Ca și în jocurile anterioare, și de data aceasta jucătorii trebuie să urmeze o formulă clară și să-și dezvolte caracterele pe măsură ce-și elimină rând pe rând inamicii. Aceștia pot fi combătuți cu ajutorul echipamentelor speciale sau prin intermediul talentelor și abilităților pe care le are fiecare clasă în parte.

Inamicii din Diablo 4 sunt împărțiți în clase de monștrii care împărtășesc același stil de luptă și, în general, pot fi găsiți în locuri similare. Fiecare clasă are și liderii săi care oferă monștrilor mai slabi anumite beneficii în funcție de abilitățile pe care le au. De aceea, așa cum ne-au învățat și celelalte jocuri Diablo de până acum, liderii trebuie învinși primii pentru ca lupta cu restul grupului să devină mai ușoară. Pentru a fi mai ușor de identificat, liderii au siluete care îi scot în evidență, precum și alte caracteristici aparte față de ceilalți monștrii din grupul lor.

Fiecare caracter cu care poți juca în Diablo 4 are o serie de atribute care primesc un boost și de la itemele pe care acestea le folosesc. Există atribute ofensive care includ atacul și șansa unei lovituri ciritce și defensive care presupun rezistența în fața elementelor și protecția propriu-zisă la impactul fizic. 

Diablo 4 introduce și 3 concepte noi de putere: angelică, demonică și ancestrală. Puterea angelică și cea demonică alterează durata efectelor pozitive sau negative, după caz, iar puterea ancestrală crește șansele ca aceste efecte să fie aplicate și altor entități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here