Trailerul filmului Matrix 4 ne-a redeschis apetitul pentru filme SF cu Keanu Reeves

În sfârșit, am primit o mostră de calitate a filmului Matrix 4, pe care îl vom putea vedea începând cu luna decembrie în cinematografe și pe canalului HBO Max. Matrix 4 sau Matrix Resurrection este cel mai nou film din seria Matrix și apare la 18 ani de la lansarea ultimelor două titluri ale seriei.

– The Matrix, primul titlu al seriei, a fost lansat în anul 1999, pe data de 31 martie și a generat venituri globale de 463.517.383 dolari, cu un buget de doar 63.000.000 dolari; 

– The Matrix Reloaded, al doilea titlu al seriei, a fost lansat în anul 2003, pe data de 15 martie și a generat venituri globale de 742.128.461 dolari, cu un buget de 150.000.000 dolari;

– The Matrix Revolutions, al treilea titlu al seriei, a fost lansat tot în anul 2003, dar pe data de 5 noiembrie și a generat venituri globale de 427.343.298 milioane de dolari, cu un buget tot de 150.000.000 de dolari.

Seria Matrix are la bază o realitate virtuală, construită de o inteligență artificială foarte avansată și futuristică, cu scopul de a pune în genunchi rasa umană.

Trailer-ul filmului Matrix 4 a fost lansat online în luna septembrie a acestui an și ne-o aduce din nou în prim plan pe Carrie-Ann Moss și bineînțeles, pe celebrul Keanu Reeves fără de care nu ne-am putea imagina această franciză. Dar asta nu este tot ceea ce am dedus din acest trailer și ca să te facem și pe tine la fel de nerăbdător să vezi întregul film pe cât suntem noi, ți-am pregătit o listă cu observații subtile la adresa celui mai așteptat blockbuster de anul acesta.

Un Keanu Reeves pe care nu îl vezi în fiecare zi

Trailerul filmului Matrix 4 ne-a pus pe jar cu niște scene cel puțin surprinzătoare în care Keanu Reeves apare nebărbierit, în cadă, cu o rățușcă de plastic pe cap.

Trailerul începe cu personajul lui Reeves care caută ajutor din partea psihologului său jucat de Neil Patrick Harris devenit celebru după rolul său din How I Met Your Mother.

Personajul lui Reeves spune ca are frecvent vise legate de trecutul tumultos al lui Neo. Dar Harris pare să nu-și dea seama de ce îndrugă pacientul său și nici măcar n-are nici cea mai mică idee de adevărul pe care Neo l-a descoperit în primul film și anume, faptul că lumea este de fapt o simulare creată de un calculator foarte sofisticat.

Neo și Trinity se cunosc deja sau o iau iar de la capăt?

Pornind de la premisa că Neo a murit la finalul celui de-al treilea film Matrix, putem presupune că Reeves joacă de data aceasta o altă versiunea a personajului său original. 

Iar același lucru ar putea fi valabil și pentru Trinity, personajul lui Moss, care nu pare să-l recunoască pe Reeves atunci când se întâlnesc și se salută într-o cafenea.

Iepurași. Foarte mulți iepurași

În Matrix Neo a ales pastila roșie care așa cum spune Morpheus jucan de Laurence Fishburne îi permite să stea în țara minunilor și să vadă cât de adâncă este gaura de iepure.

Romanul Alice în Țara Minunilor este un motiv recurent în universul Matrix și, conform trailer-ului, se pare că nu lipsește nici din Matrix 4. Pe de-o parte avem cartea propriu-zisă, apoi un tatuaj cu un iepure pe brațul personajului jucat de Jessica Henwick și muzica de fundal semnată de Jefferson Airplane: The White Rabbit, inspirată după celebra operă a lui Lewis Carroll.

Keanu Reeves încă știe arte marțiale

Dacă ți-a plăcut cum să bătea Reeves în celelalte filme ale seriei Matrix, atunci ai încă un motiv să-l vezi și pe al patrulea deoarece se pare că va conține din plin și scene cu bătăi. 

Un film exploziv la propriu și la figurat

Așa cum ne-am obișnuit și până acum din celelalte filme Matrix, se pare că și Matrix 4 va conține scene cu explozii, chiar dacă de data aceasta nu mai este regizat de ambele surori Wachowski împreună, ci doar de Lana. 

Din trailer însă, ne putem da seama de fapt cui îi plăcea să provoace incendii care mai de care mai spectaculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here