Nu de mult, PlayStation a anunțat că în viitorii ani utilizatorii săi se vor putea delecta cu două titluri de excepție. Este vorba despre Marvel’s Wolverine și Spider-Man 2, ambele create de Insomniac Games. Și în timp ce fanii PlayStation care iubesc acești eroi cu siguranță au sărit în sus de bucurie, suntem convinși că vestea nu a picat prea bine pentru utilizatorii consolelor Xbox.

Comunitatea Xbox este într-o continuă creștere și cum majoritatea iubitorilor de jocuri video adoră și benzile desenate cu eroi fantastici, utilizatorii Xbox au cerut companiei să ia în considerare realizarea unor jocuri cu supereroi și pentru această consolă. Dar producătorii nu sunt chiar în asentimentumul cumpărătorii.

Război pe Twitter între fanii Xbox și fanii PlayStation

De exemplu, acum câteva săptămâni, Jez Corden de la Windows Central, printr-o postare pe contul său de Twitter, a spus că nu înțelege de ce primește atât de multe mesaje private cu rugăminți de a realiza jocuri cu supereroi. În calitate de persoană care iubește jocurile video, dar nu-i pasă de eroii din benzile desenate, Jez a recunoscut că este destul de greu să înțeleagă astfel de solicitări.

Conform acestuia, un joc cu supereroi este foarte dificil de realizat deoarece utilizarea unor astfel de caractere limitează creativitatea artiștilor grafici deoarece aceștia în loc să creeze caractere originale trebuie să respecte un tipar deja stabilit și de asemenea, deoarece sunt implicate și niște drepturi de autor, costurile pentru un joc cu eroi sunt mai mari decât cele cu caractere originale. La finalul postării, Jez chiar adresează urmăritorilor săi întrebarea: un personaj chiar face ca prin magie ca un joc să fie mai bun?

Dar răspunsuri au venit repede și cu duiumul, unul din ele dând și niște motive obiective pentru care Xbox ar trebui să scoată și jocuri cu supereroi. În primul rând, așa cum am spus și noi mai devreme, supereroii au o bază imensă de fani și da, pentru astfel de persoane un caracter poate face ca un joc să fie mai bun, iar în al doilea rând, teama de costurile mari nu este justificată deoarece, Sony de exemplu, doar anunțând lansarea jocului Wolverine a obținut o mulțime de rezervări pentru consolele sale.

Pe de altă parte, există și fani Xbox care susțin părerea lui Jez și spun că indiferent de ceea ce face PlayStation, Xbox nu ar trebui să-i copieze strategia. Jocurile cu supereroi sunt excepționale, dar dacă PlayStation scoate două titluri de acest fel, asta nu înseamnă că și Xbox ar trebui să-i calce pe urme. în final, ar fi ca și cum, doar pentru că este un joc foarte bun, PlayStation ar copia Halo și ar lansa și ei ceva asemănător.

La fel gândesc și fanii PlayStation care acuză fanii Xbox că ori de câte ori apare un titlu exclusiv pentru consola lor de suflet, fanii Xbox își doresc ceva cel puțin asemănător. Și nu este corect. 

Din punctul de vedere al unor astfel de persoane, Xbox ar trebui să se concentreze și mai mult pe ceea ce a început deja și să scoată în continoare RPG-uri superbe și tot felul de jocuri cât mai variate, care oferă acestei console un plus de personalitate.

Cu alte cuvinte, părerile sunt împărțite. Noi, care iubim la fel de mult ambele branduri, așteptăm cu sufletul la gură noile titluri cu supereroi și ne bucurăm că nu trebuie să ținem partea doar unei singure tabere. Pe de altă parte, dacă am fi jurat credință până la moarte doar consolei Xbox, recunoaștem că ne-ar fi părut puțin rău că nu putem să intrăm în pielea supereroilor preferați și să le influențăm deciziile, așa cum am visat de atâtea ori în copilărie, când citeam benzile desenate în care aceștia era protagoniști.

În schimb, dacă așa ar fi stat lucrurile, ne-am fi concentrat mai mult pe fascinantele jocuri pe care ni le oferă Xbox, care de altfel sunt destule, precum titluri ca Fable, Perfect Dark, Redfall sau Avowed, care odată lansate, mai mult ca sigur vor ține ocupați ore în șir pe mulți din fanii consolei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here