A trecut deja aproape un an de la lansarea noilor generații de console Xbox și PlayStation și, în calitate de pasionați de tehnologie, dar și amatori de investiții profitabile, am vrut să evaluăm puțin evoluția prețurilor celor mai noi console de pe piață și tot ce am aflat am adunat în acest articol.

Cum au evoluat prețurile consolelor Xbox Series X și PlayStation 5 pe piața secundară?

Chiar și acum, la atât de mult timp de la lansarea pe piață a consolei Xbox Series X/S, amatorii de jocuri video încă depun un efort considerabil pentru a găsi noul dispozitiv la un preț cât de cât acceptabil, dar, după cum stau lucrurile acum, Xbox Series X/S încă valorează o mică avere.

Am aflat acest lucru dintr-un raport efectuat de Forbes în care mai scria și că prețul celui mai de temut competitor al brandului Xbox și anume PlayStation, a scăzut cu aproxima 30%, cu toate că la ora actuală se pare că există oarecare probleme în privința alimentării stocurilor.

Prețul consolei PlayStation 5, pe piața secundară StockX, la scurt timp după ce a atins vârful de 1000 de dolari în perioada Cyber Weekend, pentru versiunea cu disc, a ajuns la aproximativ 715 dolari în luna septembrie, cu 10% mai puțin decât în luna iunie și cu aproape 30% mai puțin decât a fost maximul.

Aproape la fel s-a întâmplat și în cazul variantei fără disc, care se vinde acum pe piața secundară StockX cu 700 de dolari.

În schimb, chiar dacă cele două prețul au scăzut semnificativ, ele au rămas totuși mai mari decât prețurile reale, de vânzare, ale fiecărei console în parte și anume: 499 de dolari pentru varianta cu disc și 399 de dolari pentru varianta digitală.

Acest lucru se pare că influențează puternic și licitațiile de pe website-uri precum eBay. De exemplu, conform raportului emis de Forbes, un vânzător pe nume Matt povestea că în luna iulie, la început, avea licitații care se încheiau la prețul de vânzare de 760 de dolari plus 40 de dolari transport, iar acum nu primește nici măcar o singură ofertă pentru un preț de vânzare de 729 de dolari plus 40 de dolari transport. Ba mai mult, a fost nevoit să vândă chiar și cu 709 dolari și 40 de dolari transport.

Unii vânzători, mai întreprinzători, pun în titlurile anunțurilor de vânzare de pe eBay cuvinte cheie precum modele noisau pur și simplu numerele fiecărei console și anume CFI-1116A pentru varianta pe disc sau CFI-1100B pentru varianta digitală.

Pentru cei care nu sunt la curent cu evenimentele, Sony se pregătește ușor ușor să lanseze o versiune mai ușoară și mai puțin zgomotoasă a consolei PlayStation 5. Iar pentru a face acest lucru posibil, vedeta YouTube Austin Evans a descoperit că vor folosi un filtru de căldură mai ușor. Pe de altă parte, se pare că noul filtru de căldură nu elimină căldura la fel de bine din interiorul consolei și din acest motiv, rulând la o temperatură mai mare, componentele acesteia s-ar putea să se deterioreze mai rapid.

Dar chiar și cu aceste diferențe notabile dintre cele două console, se pare că prețul modelului de bază nu a putut fi crescut cu niciun cent. 

Un alt vânzător de pe eBay, care a vândut 15 dispozitive, a spus că nu a observat nicio diferență între prețurile celor două console, iar altul, ceva mai prolific, cu 48 de dispozitive vândute până la ora actuală, susține că nu crede că cei care i-au cumpărat produsele până acum sunt conștienți de influența filtrului de căldură.

Revenind la Xbox Series X, putem spune despre prețul acestei console că a avut o evoluție diferită față de PlayStation 5 pe piața secundară StockX. În timpul Cyber Weekend-ului, prețul acesteia a atins un vârf de 750-800 de dolari, apoi a scăzut până la 600 de dolari în luna iulie și acum a crescut din nou, fiind disponibilă spre vânzare cu doar 25-75 de dolari mai puțin decât atunci când a atins maximul. Ce diferență!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here