S-a confirmat! Se va realiza un remake după Star Wars: Knights of the Old Republic și pentru un timp limitat jocul va fi disponibil doar pe PlayStation 5 și pe PC!

0
149

Atunci când lansarea unui remake după jocul Star Wars: Knights of the Old Replublic a fost anunțată în cadrul evenimentului PlayStation Showcase, toată lumea s-a temut ca nu cumva să fie vorba de un joc exclusiv realizat pentru cea mai nouă consolă japoneză. Și în final s-a dovedit că această teamă nu era exagerată deoarece pentru un timp limitat cel puțin, se pare că noul remake se va putea juca doar pe PlayStation 5 și pe PC. 

Vestea a fost confirmată de însuși Tully Ackland, unui din designerii seniori ai jocului, într-o postare pe contul său oficial de Twitter.

Pe de-o parte ne bucurăm că am aflat niște informații clare în legătură cu acest remake, dar pe de alte parte, ni se pare destul de greu să anticipăm când se va termina această perioadă de exclusivitate în care doar cei care dețin un PlayStation 5 sau un PC pentru gaming se vor putea bucura de minunatul joc.

Deocamdată, tot ce putem spune ca să încurajăm utilizatorii de console Xbox One X este faptul că până când acest remake va fi disponibil și pentru dispozitivele lor, jocul original se poate juca și pe astfel de console datorită funcției Xbox backwards compatibility pe care o au aceste console de ultimă generație.

Câteva cuvinte despre jocul Star Wars: Knights of the Old Republic

Dacă nu ai apucat încă să joci Star Wars: Knights of the Old Republic ceea ce trebuie să știi în primul rând despre joc este faptul că e vorba de un RPG cu acțiune care se desfășoară în universul StarWars.

Star Wars: Knights of the Old Republic a fost lansat în data de 19 iulie 2003 pentru Xbox și în data de 19 noiembrie 2003 pentru Microsoft Windows, fiind mai târziu portat pe Mac OS X, iOS și Android. De asemenea, în prezent el mai poate fi jucat și pe Xbox 360 și Xbox One datorită funcției backward compatibility.

Povestea jocului Star Wars: Knights of the Old Republic începe cu aproximativ 4000 de ani înaintea formării Imperiului Galactic unde Darth Malak, tatăl lui Dark Lord a asmuțit o armată împotriva Republicii Galactic.

În joc, tu ești un Jedi care trebuie să călătorească către diferite planete ale galaxiei în căutarea lui Dark Malak pentru a-l învinge. Ai de ales între trei clase diferite numite Scout, Soldier și Scoundrel și de asemenea îți poți personaliza caracterul în funcție de preferințele tale. 

Apoi, pe măsură ce interacționezi cu celelalte caractere din joc și iei anumite decizii, poți câștiga puncte Light Side sau Dark Side și în funcție de rezultatele obținute vei ajunge să lupți de partea luminii sau de partea întunericului.

Jocul original a fost regizat de Casey Hudson și a avut un scenariu semnat de Drew Karpyshyn. De asemenea, de designul său s-a ocupat James Ohlen. 

Inițial, lansarea jocului a fost anunțată în anul 2000, dar evenimentul a fost amânat trei ani din diferite motive.

Așteptarea a meritat din plin însă, deoarece, Star Wars: Knights of the Old Republic a fost foarte apreciat de critici atât pentru povestea și personajele sale, cât și pentru sunet. El a fost nominat la foarte multe premii și este considerat și în prezent unul din cele mai bune jocuri video realizate vreodată.

După lansarea sa din 2003 pentru consola Xbox, Star Wars: Knights of the Old Republic s-a vândut complet în doar patru zile, atingând la acel moment recordul pentru cel mai bine vândut joc de consolă lansat vreodată. 

Doar în Statele Unite ale Americii și doar versiunea pentru Xbox a acestui joc a fost vândută în doar 3 ani în 1.3 milioane de copii, valoarea lor însumând suma de 44 de milioane de dolari. 

Cu o așa istorie în spate, suntem convinși că și remake-ul Star Wars: Knights of the Old Republic, chiar dacă inițial va fi disponibil doar pentru PlayStation 5 și PC, se va bucura de un succes nebun, fiind apreciat atât de fanii hardcore care l-au jucat pentru prima oară cu aproape 20 de ani în urmă, cât și de cei care au prins gustul jocurilor Star Wars ceva mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here