Consola Nintendo Switch tocmai a primit o actualizare de zile mari care permite utilizatorilor săi să folosească funcția Bluetooth prin intermediul căreia se poate conecta acum la căștile wireless Xbox.

Modern Vintage Gamer este cel căruia datorăm această descoperire pe care a făcut-o publică pe Twitter printr-un print screen al paginii de setări ale consolei Nintendo Switch în care se vede clar că acum căștile wireless Xbox au devenit vizibile pentru acest dispozitiv.

Am testat și noi această pereche și ne declarăm pe deplin mulțumiți de rezultat, mai ales că întregul proces de conectare este unul cum nu se poate mai simplu. Acum, datorită noii opțiuni din Bluetooth audio din sistemul consolei tot ce trebuie să faci este să pui căștile Xbox pe modul discovery prin apăsarea butonului de pornire și apoi să le conectezi la consolă.

Iar dacă aceste căști funcționează, de ce nu ar funcționa și altele? 

Dacă ai o pereche de căști la care poți folosi funcția Bluetooth și vrei să le încerci, merită din plin să le acorzi o șansă pentru că mai mult ca sigur vei avea parte de o surpriză plăcută. 

Însă noi recomandăm cu toată încrederea căștile wireless Xbox pentru că, cel puțin din punctul nostru de vedere, sunt unele din cele mai bune căști pentru gaming disponibile pe piață.

De ce să investești într-o pereche de căști wireless de la Xbox?

Achiziția unei console de ultimă generație presupune întotdeauna și investiții într-o serie de accesorii compatibile cu aceasta, care oferă utilizatorilor săi o experiență radical îmbunătățită.

În ceea ce privește sunetul, Sony de exemplu a lansat căștile wireless PlayStation Pulse 3D care sunt minunate, dar sunt compatibile doar cu PlayStation. Iar Xbox ar părea că i-a copiat exemplul, doar că a făcut niște accesorii disponibile și cu alte console de pe piață, cum ar fi, în cazul acestui material, Nintendo Switch.

Cu alte cuvinte, căștile wireless de la Xbox sunt mai bune pentru că pot fi folosite atât de cei care dețin o consolă Xbox, cât și de persoanele care își doresc niște căști versatile pe care să le poată folosi și cu alte console.

Ce au deosebit căștile wireless de la Xbox?

Noile căști wireless de la Xbox au fost special create pentru consolele Xbox One și Xbox Series X/S, dar cu posibilitatea de a putea fi folosite și pentru alte dispozitive.

Pentru niște căști confecționate doar din plastic, aceste accesorii sunt puțin cam grele, cântărind aproximativ 310 grame. Dar această greutate nu ridică niciun fel de probleme.

Căștile wireless Xbox sunt destul de confortabile, datorită suportului lor pentru urechi, îmbrăcat în piele. Pe de altă parte, unui utilizator mai căpos cu sensul propriu al cuvântului, din cauza benzii lor destul de strânse, s-ar putea să-i provoace o ușoară durere de cap dacă le folosește mai multe ore pe zi încă de la început.

Dar odată ce le porți constant, chiar dacă și se par ceva mai strânse decât alte căști, te obișnuiești cu senzația și nu îți mai creează niciun disconfort.

Partea circulară din zona laterală a căștilor funcționează ca o rotiță prin care poți controla volumul căștilor. De asemenea, mai ai și câteva butoane pentru microfon, în partea inferioară a căștii de la urechea stângă.

Câteva cuvinte despre autonomia căștilor wireless de la Xbox

Conform informațiilor prezentate de Microsoft, căștile wireless Xbox funcționează pentru 15 ore după o singură încărcare, dar noi am observat că țin și mai mult dacă le setezi volumul la 75 decibeli. 

Nu sunt nici pe departe căștile cu cea mai mare autonomie de pe piață, dar nici de aruncat, deoarece s-au descurcat destul de bine când le-am supus la testele noastre.

Mai mult, aceste căști sunt unele din puținele care pot transmite sunetul prin firul conectat la portul lor de încărcare USB tip C. De aceea, dacă ți se termină cumva bateria în timpul jocului, nu înseamnă că trebuie să pui distracția pe pauză până le încarci, ci pur și simplu să stai mai aproape de consolă ca să le conectezi la sursa de curent și să te joci în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here