Deathloop este jocul fenomen realizat de Arkane Lyon, un studio care aparține de Bethesda și care a creat multă vâlvă în legătură cu data sa de lansare pentru consola Xbox.

Deathloop a fost lansat de curând pentru consola PlayStation 5 și cum era de așteptat, a primit niște note de invidiat de la critici. Dar succesul jocului este oarecum umbrit de dezamăgirea utilizatorilor de console Xbox care se gândesc cu părere de rău că deși Xbox Game Studios deține drepturile pentru Deathloop alături de Bethesda, o nouă achiziție Microsoft, titlul nu este încă disponibil decât pe PlayStation 5.

Acest lucru se întâmplă însă din cauză ca cei de la Xbox au promis că vor onora mai întâi contractele exclusiviste încheiate înainte ca ei să cumpere drepturile acestui joc. Dar rămâne totuși în aer întrebarea: când ne vom putea juca Deathloop pe Xbox?

Dacă te uiți la trailerul jocului, nu ai cum să nu observi următorul rând scris citeț:

Also available on PC. Not available on other consoles until at least 09/14/22.

Un aranjament mai vechi dintre Sony și Bethesda stipulează faptul că jocul poate fi lansat pe alte console doar la un an după ce a fost lansat pe PlayStation. Și cum lansarea oficială a acestuia pe PlayStation 5 a avut loc abia zilele trecute, pe 14 septembrie, e clar că mai avem mult și bine de așteptat.

În schimb, dacă vrem să ne concentrăm pe partea bună a lucrurilor, ne putem gândi la faptul că aceasta este ultima dată când un joc de la Bethesda va fi lansat pe PlayStation înainte de Xbox.

Deathloop va fi disponibil și pe PlayStation 4, Xbox One sau Nintendo Switch?

Așa cum am mai spus deja, Deathloop a fost lansat pe consola PlayStation 5 și cu siguranță va fi lansat la anul și pe Xbox Series X/S, dar oare va putea fi jucat vreodată și pe console din generațiile mai vechi precum PlayStation 4, Xbox One sau Nintendo Switch? Dar pe Nintendo Switch OLED?

Deocamdată, oricât ne-am documentat, nu am putut găsi niciun fel de informații cu privire la astfel de lansări. 

Directorul jocului Dinga Bakaba chiar a spus în cadrul unui interviu acordat revistei Play că dacă nu ar fi fost consolele de ultimă generație, el și echipa sa probabil că nu și-ar fi putut menține entuziasmul la cotele de acum. Iar dacă este să ne luăm după această afirmație, putem intui că nimeni din cei care au creat jocul nu are de gând să-l adapteze și pentru dispozitivele mai vechi.

Vom putea juca Deathloop cu Xbox Game Pass?

Majoritatea jocurilor create de partenerii oficiali Microsoft sunt disponibile și pe Xbox Game Pass, dar dacă același lucru va fi valabil și pentru Deathloop rămâne de văzut. Nici în legătură cu disponibilitatea sa pe Xbox Game Pass nu avem încă nimic concret, dar sperăm totuși să apuc să-l jucăm prin intermediul acestui serviciu.

Tot într-un interviu, de data aceasta pentru Press Start, Dinga Bakaba a spus că faptul că este capabil să facă parte din ecosistemul Xbox Game Pass face schimbă regulile jocului pentru el și echipa sa și îi motivează să creeze în continuare jocurile pe care le făceau și până acum și să lucreze la ele cu spor pentru a le realiza cât mai bine.

Dinga Bakaba mai spune că se simte foarte încurajat când vede că o mulțime de fani ai jocurilor video se bucură nespus când jocuri precum Prey sau Dishonored 1 și 2 apar pe Xbox game Pass. Unii chiar susține că aceste jocuri trebuie jucate în mod obligatoriu și nimeni din cei care le ignoră nu are nicio scuză pentru comportamentul său.

Pentru Dinga Bakaba Xbox Game Pass este un serviciu care îi permite să-și păstreze creativitatea, care îi oferă o audiență excepțională și care îl ajută să clădească o relație solidă cu fanii jocurilor sale odată cu trecerea timpului.

Toate aceste afirmații ne fac să credem, pe bună dreptate, că și Deathloop va putea fi cândva jucat pe Xbox Game Pass, dar deocamdată trebuie doar să avem răbdare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here